Over ons

Voor 6 tot 18-jarigen

Onze grote groep is onderverdeeld in verschillende takken, met elk een eigen leidersploeg die eigen activiteiten organiseert. Kom gerust ook eens proberen!

Zondag van 14u tot 17u

Iedere zondagmiddag, van 14u tot 17u wordt er werking gegeven door een enthousiaste leidingsploeg.

Chiro nationaal

Chiro PAO Maldegem is erkend lid van Chiro Nationaal, de overkoepelende organisatie die ons met raad en daad ondersteunt.

Uniform

Een jeugdbeweging zou geen echte jeugdbeweging zijn moesten we geen uniform dragen. Omdat we ons zo herkenbaar mogelijk willen maken proberen we ook elke zondag in uniform te komen. Het sjaaltje en T-shirt, met eend en slogan “ You ain’t seen nothing yet” kunt u bij de leiding bekomen voor de prijs van respectievelijk € 2 en €10. De broeken en hemden zijn te verkrijgen bij de Banier.

Onze afdelingen

Ribbel

6- tot 8-jarigen. Nieuw sinds 2016, de jongste afdeling, waar jongens en meisjes tussen 6 en 8 jaar wekelijks de wereld samen ontdekken, fantasie ten top! Iedere week opnieuw andere spelletjes, zodat het nooit verveelt. Samen de grote draak verslaan, of de prinses redden uit haar toren, een ezel knutselen of een dierentuin uitbouwen, ‘t kan allemaal!

Speelclub

8- tot 10-jarigen. Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

Rawki

De 10 tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Tito

De tito’s (13-14 jaar) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s.

Keti

De keti’s (14-16 jaar) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad. Maak kennis met Bo, de mascotte van de Keti! Hun afdelingskleur is blauw.

Aspi

De Aspi’s (16-17 jaar) zijn de oudste afdeling van allemaal. Als Aspi genieten ze van hun laatste jaar als lid door de gekste dingen mee te maken en uit te steken. Zo gek dat je het niet kan bedenken. Af en toe staan de aspi’s stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Maak kennis met Freek, de mascotte van de Aspi!